Dierenkliniek a30

Tijd en aandacht voor u en uw huisdier      0318 - 437 133

De kliniek

Dierenkliniek A30 is een moderne kliniek voor gezelschapsdieren aan de rand van Ede. De kliniek ligt (de naam zegt het al) vlakbij afrit 1 van de snelweg A30. Daardoor is de locatie met de auto zeer goed bereikbaar vanuit diverse plaatsen in de omgeving, zoals Lunteren, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. Maar ook met het openbaar vervoer is de kliniek te bereiken. Er is bovendien een ruime parkeergelegenheid op het terrein voor het pand. Aangrenzend aan de parkeerplaats hebben we een hondenuitlaatweide, herkenbaar aan de turquoise afvalbak.


De kliniek is ruim opgezet en goed geoutilleerd. Er zijn veel mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Hieronder volgt een korte rondleiding.

Plattegrond Dierenkliniek A30

Wachtkamer

Wachtkamer Dierenkliniek A30

De ruime wachtkamer is modern en gezellig ingericht en zo ingedeeld, dat er een apart gedeelte voor katten is gecreëerd. Om stress voor andere dieren te voorkomen vragen wij u om uw hond aangelijnd te houden totdat u in de spreekkamer bent. Als u extra privacy wenst, is er ook een mogelijkheid om rustig in een aparte kamer te zitten met uw huisdier(en). Natuurlijk is de wachtkamer voorzien van een weegschaal, apparaat voor koffie, thee of chocolademelk en voldoende leesvoer. Er zijn plankjes aan de muur op hoogte, voor kattenmandjes. Zo voelt de kat zich een stuk meer op zijn gemak en is hij of zij buiten bereik van nieuwsgierige honden snuiten.


Spreekkamers

We beschikken over 2 ruime en lichte spreekkamers. We proberen hier dieren altijd eerst op hun gemak te stellen. Terwijl u uw verhaal aan de dierenarts vertelt kan uw hond rustig loslopen om rond te snuffelen. Ook bij katten zetten we alvast het mandje open, zodat ze zelf kunnen beslissen of ze er alvast uit willen. De dierenarts zal daarna uw huisdier op de behandeltafel onderzoeken en/of behandelen.


Balie en apotheek

Balie Dierenkliniek A30

Aan de balie wordt u geholpen door één van onze paraveterinairen. Zij kunnen u advies geven over uiteenlopende onderwerpen, bv. ontworming, ontvlooiing en voeding. Hier wordt ook de telefoon beantwoord, bv. voor het maken van afspraken of voor advies. Verder krijgt u hier de door de dierenarts voorgeschreven medicatie mee en wordt de rekening met u voldaan (via contante of pin betaling).


Röntgenkamer

Röntgen Dierenkliniek A30

Hier staat ons digitale röntgenapparaat. We kunnen hier alle gewenste röntgenfoto's maken van uw huisdier. Omdat het een digitaal apparaat betreft, kunnen we de foto's meteen op de computer aan u laten zien en met u bespreken.

We kunnen hier ook officiële HD (heup dysplasie) en ED (elleboog dysplasie) foto's maken, die naar de Raad van Beheer worden opgestuurd voor beoordeling.


Laboratorium

In ons laboratorium kunnen wij diverse onderzoeken zelf uitvoeren waaronder:

  • Diverse bloedonderzoeken (bv. algemene screening van de werking van lever en nieren)
  • Urine onderzoek (bv. bij blaasontsteking)
  • Microscopisch onderzoek (bv. huidafkrabsels)
  • Ontlasting onderzoek (bv. wormeitjes onderzoek)
  • Progesterontest (bij loopse teven om juiste moment voor dekking te bepalen)


Voorbereiding

De zogenoemde voorbereiding is een ruimte waarin van alles gebeurt.

  • Dieren die voor een operatie komen worden in deze ruimte daarop voorbereid. Ze worden onder narcose gebracht en het operatiegebied wordt geschoren en gewassen alvorens de patiënt naar de operatiekamer gaat. Wij gebruiken bij vrijwel iedere operatie gasnarcose en zuurstof om uw dier in slaap te houden.
  • In deze ruimte voeren we ook gebitsbehandelingen uit. We maken hierbij het gebit weer schoon en eventueel worden er rotte, aangetaste of los zittende elementen getrokken. We gebruiken hiervoor onder andere een tandheelkundige unit met daarop verscheidene mogelijkheden voor ultrasone reiniging, boren en polijsten van het gebit.
  • Verder staat in deze ruimte ons echoapparaat. We kunnen hier diverse buikecho's mee maken, waaronder drachtigheids-onderzoek.
  • Tevens bevinden zich hier diverse hokken waarin dieren kunnen uitslapen nadat ze uit een narcose zijn wakker geworden. Ook honden die om welke reden dan ook opgenomen worden verblijven in één van deze hokken. Eén van de hokken kan worden omgebouwd tot een zuurstofkooi. Benauwde dieren kunnen in dit hok makkelijker ademen vanwege het hoge gehalte zuurstof dat zich erin bevindt.


Operatiekamer

Operatiekamer Dierenkliniek A30

In de zogenaamde OK voeren we steriele operaties uit. Ook hier beschikken we over gasnarcose en zuurstof om uw dier in slaap te houden. Verder hebben we diverse bewakingsapparatuur, zoals een ECG, pulsoximeter en capnograaf, zodat we uw dier zo optimaal en veilig mogelijk in de narcose kunnen begeleiden.


Kattenopname

We hebben een aparte ruimte voor katten die opgenomen moeten worden. We hebben ruime hokken, waarin voldoende plaats is voor een kattenbak, eet- en drinkbakjes, en ruimte om te liggen. In deze ruimte komen nooit honden.

Ook staat hier een (verrijdbare) couveuse. Deze gebruiken we voornamelijk in de OK bij keizersnedes om puppy's en kittens na de geboorte in warm te houden. En voor kleine knaagdieren en konijnen die uit een narcose bijkomen is de couveuse ook een uitkomst.


Quarantaine

De quarantaine biedt ons de mogelijkheid om dieren met een (mogelijk) besmettelijke ziekte apart te huisvesten en te behandelen. Op deze manier kunnen ze optimaal behandeld worden zonder dat andere patiënten het risico lopen om ziek te worden.